JEK Weekendje

Post date: May 20, 2014 3:23:34 PM

Doodmoe na een lange periode van hard werken, verbouwen en JCI. Wat keek ik uit naar een weekendje met vrienden waarvoor alles geregeld wordt . Het concept nog steeds hetzelfde, maar o zo heerlijk. Toegekomen in Staden zag ik meteen dat we op een supermooie locatie terecht waren gekomen. Een grote moderne binnentuin en daarbuiten niets dan natuur.

Daar maakten we dan ook gretig gebruik van en begonnen onze eerste dag met een stevige natuurwandeling. De kleinsten onder ons maakten mooi de weg voor ons proper en kieperden elk steentje, aardeblokje of str... in de gracht. Daar hoefden we onze voeten alvast niet vuil te maken.  

 

 

 

 

 

Anders was dat tijdens het bezoek aan het melkveebedrijf beschrijft T. Nu, we moeten hem wel dankbaar zijn om

extra parkeerplaats te creëren. Dit bezoek was voor iedereen interessant, koeien melken, ijsjes maken en vooral veel uitleg over het vervaardigen van zuivelproducten gaven een goeie kijk op de werking van dit moderne melkveebedrijf. Zondag mochten we als echte toeristen een bezoek brengen aan de ijzertoren en de dodengang. Onder begeleiding van een gids werden we meegenomen in de gruwel van 1914-1918, maar wel steeds met een knipoog naar hedendaagse gebeurtenissen. Het loont in ieder geval wel de moeite om ook de bezienswaardigheden dicht bij huis niet te vergeten. Ik heb er in ieder geval echt van genoten. Bedankt voor de goede organisatie en volgend jaar ben ik zeker weer present!