Vlaamse Jonge Ondernemer 2016 en Business & Netwerkdag: Businessweekend

Post date: Apr 25, 2016 4:04:29 PM

Met JCI Oostende Middenkust zijn we een tijd geleden gestart met een 6-delig business pakket “Bussiness boost in a six pack”. We richten we ons vooral tot jonge mensen met ondernemersbloed binnen en buiten JCI. We willen hen inspireren en prikkelen om te ondernemen. Het traject dat we aanbieden bestaat uit 6 verschillende disciplines die de ondernemersgeest een boost geven.

Op 29 en 30 april 2016 organiseert JCI Oostende Middenkust een boeiend businessweekend in Oostende. De finale van de "JCI Vlaamse Jonge Ondernemer" alsook een Business&Networking Day beloven bijzonder interessant te worden.

De spanning zal te snijden zijn wanneer op vrijdagavond 29 april, tijdens de Finale van de Vlaamse Jonge Ondernemer,de 5 finalisten uit de provinciale voorrondes het tegen elkaar opnemen. Daarbovenop brengen Fabrice Goffin en Zora Robot hun eigen opstartverhaal en uiteraard sluiten we de avond af met food & drinks. Meer info

 

 

Voor de Business&Networking Dag op zaterdag 30 april hebben al heel wat topsprekers en rasechte ondernemers bevestigd. We verwelkomen Wouter Torfs (CEO schoenen Torfs), Joan De Winne(oprichter van het Disaster Victim Identification Team) en Peter de Keyzer (Chief Economist BNP Paribas Fortis). Maar welke uitdagingen op de weg liggen van jonge startende ondernemers vertellen 3 start-ups zelf. En je kan ook nog eens met hen van gedachten wisselen tijdens de ondernemerslunch waar je met minstens 4 sprekers aan tafel zal zitten. Een unieke dag die u zeker niet mag missen!  Meer info

 

 

Peter De Keyzer start de dag met  “Waar komt groei vandaan?”

Peter De Keyzer is Chief Economist van BNP Paribas Fortis sinds het voorjaar van 2011. Zijn voornaamste taak bestaat

erin de vinger aan de pols te houden van de Belgische, Europese en wereldeconomie en daarover te communiceren

met medewerkers, management, cliënten en contacten van de bank. Hij doet dat via nieuwsbrieven, opiniestukken

in de krant, presentaties in binnen- en buitenland met cliënten en contacten van de bank maar ook via twitter

en uiteraard via zijn blog.

 

Hij start de dag met “Waar komt groei vandaan?”De Europese economie raakt steeds meer in ademnood.

Ondanks abnormaal lage rentes, recordlage olieprijzen en een zwakke munt heeft Europa het nog steeds moeilijk om

sneller te groeien. Sommigen pleiten daarom voor nog lagere rentes of nog hogere schulden als oplossing. Dat is

echter geen duurzaam verhaal. De recepten voor meer welvaart liggen elders: meer vrije markten, meer mensen aan

de slag, ondernemerschap, concurrentie en innovatie…

 

 

Frederik NeusStel. U ziet op het internet de trailer van een film die u wil gaan bekijken. Met een simpele klik kan u er ook meteen tickets voor bestellen. Of nog: u kijkt naar een kookprogramma en kan met één muisklik alle ingrediënten te weten komen en ook andere recepten bestellen. De techniek bestaat, en is in Gent ontwikkeld door het jonge bedrijf Zentrick. Vandaag is het wereldwijd een referentie voor de interactieve clickable video met klanten als Unilever,

Harper Collins en The Wall Street Journal. Als twintiger richtte Frederik Neus 5 jaar geleden het bedrijf Zentrick op. Hij komt spreken over zijn reis doorheen het ondernemerschap. Voor Zentrick werd er seed- en series A investment aangetrokken, ze zijn een aantal keer van koers veranderd,

hebben mensen aangetrokken en ontslagen, verschillende kantoren geopend en weer gesloten en zoveel meer.

Hij verhaalt ook zijn belevenis van ‘het ondernemen’: wat geeft hem energie, wat is de impact van het ondernemerschap op de nabije omgeving ... . Zijn eigen visie op het leven als ondernemer.

 

 

Wouter Torfs komt spreken over “Werken met hart en ziel. Bouwstenen voor een Great Place to work”Schoenen Torfs werd in 2014 voor de vijfde keer uitgeroepen tot 'Beste Werkgever' van België! Tegelijk verdubbelde dit bedrijf zijn omzet de voorbije vijf jaar. CEO Wouter Torfs staat stil bij welke de fundamentele bouwstenen van een 'great place to work' zijn: authenticiteit, kwetsbaarheid, fun en verbinding. Hij focust in het bijzonder op de rol van een 'nieuw' leiderschap in een 'great place to work'. Of je nu werkt in een KMO of een groot bedrijf, in profit of in non-profit, als zelfstandige of als werknemer, Wouter Torfs geeft je een bruikbaar recept dat je organisatie naar succes leidt. Gelardeerd met vele ‘best practices’ die Torfs tot een hele fijne werkplek maken, geeft het je de 'goesting' om er morgen in je organisatie mee aan de slag te gaan! 

 

 

 

 

 

 

Joan De WinneJoan De Winne was de oprichter van het undercoverteam en het Disaster Victim Identification Team. Hij is betrokken geweest bij alle rampspoedige gebeurtenissen en grote gerechtelijke operaties in België. Tevens heeft hij opdrachten vervuld voor het Joegoslavië Tribunaal, het Internationaal Strafhof en de EU. Jarenlang heeft hij kennis en ervaring opgedaan in het leiding geven aan mensen uit diverse disciplines en beroepsgroepen. Nu streeft hij ernaar  leidinggevenden te helpen om met minder stress hun functie te vervullen. Joan De Winne start na de lunch met “Economie en toekomst”. Als leidinggevende probeer je er het allerbeste van te maken. Toch slaag je er niet altijd in je ultieme droom te realiseren. Nog al te vaak heb je misschien de neiging om, je frustratie uit te schreeuwen ‘waarom doen ze nu niet gewoonweg wat ik zeg!?’. Tijdens deze voordracht geven we je de ‘back to basics’ principes die het leidinggeven beheersen. Door deze te leren kennen en toe te passen kan je als formele leidinggevende de erkenning krijgen die je verdient waardoor medewerkers je ook zullen aanvaarden als hun leidinggevende.

 

 

 

 

 

Sigal RabinovitzSigal Rabinovitz is een gedreven professional en alleenstaande moeder van een karaktertweeling van 10 jaar.

Sigal heeft een internationale achtergrond en woonde in Nederland en Israël tot ze 22 jaar geleden in Antwerpen belandde voor haar studie Vertaler. Na haar studies besliste ze een meer dynamische koers te geven aan haar professioneel leventje en is ze beland in de wereld van sales en marketing. Ze is jarenlang actief geweest op vlak van business development, marketing, communicatie en coaching (waaronder ook single coaching). Selfcoaching-inspiratie haalde ze uit haar verleden en uit boeken, waaronder Daniel Goleman’s ‘Emotional Intelligence’ dat in de jaren 90 al een heuse indruk op haar had gemaakt. Sindsdien is ze zich meer en meer gaan verdiepen in deze materie. Ze volgde in binnen- en buitenland verschillende seminaries en train the trainers van inspiratoren als Greet Pipijn, Nisandeh Neta en Anthony Robbins en volgde intussen ook een specifieke cursus met specialisatie single coaching.

Door de jaren heen heeft Sigal bepaalde levenservaringen opgedaan die haar koers verder hebben bepaald en waardoor ze een zelfbewuste ervaringsdeskundige mag worden genoemd. Ze is beginnen ondernemen toen ze besefte dat ze haar verschillende rollen niet kon combineren met een full time job in dienstverband zonder de nodige flexibiliteit. De huidige stelletjesmaatschappij inspireerde haar uiteindelijk om Sling op te starten. Ze is in se een creatieve generalist die van verschillende markten thuis is. Sigal heeft er haar missie van gemaakt om een sterkere single maatschappij te creëren en hen een platform te bieden dat hen verrijkt, inspireert, ondersteunt en ook de nodige connecties en entertainment biedt

 

Nick ErvinckNick Ervinck heeft als kunstenaar bekendheid gekregen om zijn knalgele polyester sculpturen in de openbare ruimte. Maar zijn oeuvre ontplooide zich via verschillende media. Diverse technieken zoals 3D-prints, animatievideo’s, digitale en ‘gewone’ tekeningen laat hij met elkaar interageren, om uiteindelijk te komen tot monumentale sculpturen. Met tentoonstelling in 10 verschillende landen mag Nick Ervinck zich een internationaal ondernemer noemen.