WEBINAR

CREATIEF ONDERNEMEN MET COVID-19

Herbekijk het panelgesprek hier!

zoom_1.mp4

Tijdens het panelgesprek werden nog enkele vragen via de Q&A gesteld die niet meer binnen de tijd beantwoord konden worden.

Uiteraard hebben we de panelleden gecontacteerd zodat u hun antwoord hierop nog kan kennen.


Telkens we een antwoord krijgen vullen we de lijst hieronder aan

Algemeen:

  • Zien jullie het toerisme opnieuw volledig heropleven, of is de tijd van ver reizen of massaal als sardienen op het strand liggen definitief voorbij?
  • Zullen de prijzen stijgen om de huidige kosten te dekken? Vb in de vliegmaatschappij

Aan Charlotte Verkeyn:

  • Veel handelaars reageren op het feit dat de Kapellestraat eenrichting is en de andere straten twee richtingen.. Zo creeert men minder volk in de drukste straat van Oostende waardoor handelaars veel verlies leiden doordat men niet meer kan terugkeren.. Ik hoorde dit reeds meermaals van bevriende handelaars.

Aan Dirk Van Holsbeke:

  • Hoe gaat TUI proberen om een pure ontslagronde te voorkomen in de shops en/of Jetcenter? Via swt / vervroegd tijdskrediet uitbreiden?

Volgende vragen werden live gesteld. De antwoorden hierop kan u herbekijken.

Algemeen:

  • Brussels Airlines herstart op 15 juni. Wanneer start TUI zijn activiteiten opnieuw op?
  • Hoe lang denken jullie het vol te houden met deze verminderde inkomsten en meer onkosten (beschermingsmiddelen)?
  • Kan men klanten ontvangen voor een dagopdracht aan zee zonder dat zij daar gedomicilieerd zijn of dat zij een tweedeverblijf hebben? - Kunnen zij dus voor een opdracht voor 2 uur naar Oostende komen zonder schrik hebben te hebben voor boetes? (Vraag van een fotograaf nvdr)
  • Hoe kan je future proof zijn als je nog geen idee hebt wat de toegestane toekomst zal zijn? Als hotel heb ik zo goed als geen gasten gehad, (enkel werkers in de regio) maar we hebben nog geen idee hoe we de horeca juist moeten uitbaten in de toekomst
  • In de quarantaine periode hebben we aan ‘den lijve’ ervaren hoe doods een stad is zonder horeca en detailhandel. Winkelstraten worden bedreigd door de online handel. Waar zien de deelnemers mogelijkheden om het winkel apparaat levend te houden?
  • Kan men geen samenwerking starten tussen de verschillende sectoren om zo elkaar sterker te maken door middel van acties waarbij iedereen baat heeft? Bedrijven en organisaties nauwer bij elkaar aansluiten?

Aan Xavier Van Huele:

  • Is het dan niet mogelijk om te kijken om je producten zoveel mogelijk in belgie te produceren ?

Aan Charlotte Verkeyn:

  • Zullen Oostendenaars deze zomer net als dagjestoeristen beperkt worden in hun mogelijkheden om gebruik te maken van het strand? Hoe zit het met de strandcabines? De zomerstrandbars?

Aan Dirk Van Holsbeke:

  • Hoe zit het met de toekomstige tewerkstelling binnen de luchtvaartsector?